Радостин Василев чака още хора, разкри национално предателство

Преди десет дни казах, че МРРБ ще взриви партията, така и стана

Радостин Василев чака още хора, разкри национално предателство | StandartNews.com

Отцепилият се от "Има такъв народ" Радостин Василев е уверен, че още депутати ще последват примера и ще напуснат ИТН. Пред БНТ Василев коментира, че става въпрос за игра на цивилизационен избор и за това дали ще се позволи завръщане на мафията и допълни, че е чист към съвестта си.

"Това, което чувам от "Има такъв народ" е, че те са склонни на експертен кабинет с ГЕРБ и ДПС. Това е национално предателство. Затова аз и петима депутати, а те ще стават и повече, напуснахме. Със сигурност ще ни последват още хора – в следващите дни ще видите", каза Василев.

ГЕРБ саботира държавата вече над 6 месеца чрез свои фирми, администрация, работодателски организации, точно когато се гледа бюджетът. Не мога да приема, че партията, на която съм отдал две години от живота си, може да говори за експертен кабинет с ГЕРБ и ДПС, заяви още Василев.

Помня как беше избран за министър Пламен Николов, чудесен наш експерт - разбра час преди това. Не е добре да се запознаваш с министрите си по телефона, каза още Василев.

Ива Митева е много добър администратор в парламента, работил съм с нея, но г-н Трифонов не е близък с никого от своите, не обича да се среща с депутати и министри, да се познава с тях. Има за какво да бъде гузен, защото той с приближените му сценаристи унищожиха парламентаризма в България. Държаха се деструктивно и унищожително и когато перспективата е държава без бюджет, това е пагубно.

Преди десет дни казах, че МРРБ ще взриви партията, така и стана. И аз, който обявих първи фронт против мафията, съм обявен за предател. Политиката на обиди, арогантност и агресия в политиката, въведена от Тошко Йорданов, ни прави нежелан партньор за всички, каза още Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай