Радомир Чолаков с коментар ще има ли ново правителство

Според него фактът, че "Продължаваме промяната" говорят за 6-месечно управление, подсказва, че те сами не си вярват.

Радомир Чолаков с коментар ще има ли ново правителство | StandartNews.com

Това правителство свърши. Имам всички основания да смятам, че няма да има ново. Ако все пак бъде съставено, то ще се характеризира с още два-три месеца агония, от която никой няма нужда. Това заяви в "Още от деня" на БНТ депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

"Ще влезем за гласуването на правителство, за да гласуваме с 59 гласа "против", ако изобщо има гласуване на ново правителство на Асен Василев, след което, ако няма ново правителство, очевидно е, че вървим към избори", коментира Чолаков.

Според него фактът, че "Продължаваме промяната" говорят за 6-месечно управление, подсказва, че те сами не си вярват.

Чолаков подчерта, че искането на ГЕРБ премиерът в оставка и енергийният министър в оставка да се явят днес в парламента, за да дадат подробности по темата за газа, е било с единствената цел българите да чуят истината.

По думите му на всички трябва да е ясно, че газ няма. Няма стабилни доставки на газ. Ако има газ, той е руски и идва на по-висока цена, защото минава през посредници. Надценката му е 30%. Доставките са нестабилни. Очерта бъдещето пред служебното правителство като заложена бомба. Попита дали това се прави от обикновена глупост или е умишлено? Допълни, че прогнозите му не са политическо говорене, а отчаяние.

Чолаков отбеляза, че задачата на следващото управление ще е да спасява държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай