Вторник,

Радомир Чолаков: Гледаме твърде скъпо шоу

От: СТАНДАРТ -
366
Радомир Чолаков: Гледаме твърде скъпо шоу
A
A
A

В момента наблюдаваме шоу. Колегите, които дойдоха от улицата, очевидно не могат да излязат от тази роля. Само че това шоу започва да струва твърде скъпо и на българския народ, и на парламентаризма. Тома коментира в интервю за БТН депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Радомир Чолаков. По думите му хората, които са влезли "на вълната на шоуто", са започнали да усещат, че въпросът с управлението на държавата е по-сложен. И разбират, че им трябва ауфтакт, за да премислят и да опитат по-добре следващия път.

ГЕРБ няма проблем с предсрочни избори, категоричен бе Чолаков.

"Ние винаги сме искали да има стабилно правителство, защото знаем колко важно и колко отговорно е в този момент страната да има стабилно действащо правителство. При положение обаче, че в момента парламентът, изключвайки ГЕРБ, не може да произведе правителство, а то е видимо, че без ГЕРБ няма как да стане, логичната следваща стъпка е да се отиде на нови избори. Идва вторият акъл на българина, дано той да е по-добър", коментира Чолаков.

Той изрази сигурност, че и на следващите политически избори ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. По думите му преди тези избори са се изговорили много червиви приказки и страшно много мостове са били изгорени.

"Има някакъв дух на безотговорност и на анархизъм, който витае не от днес. От много години. И този дух руши устоите, изгаря мостовете, което го видяхме в първите действия на сегашния парламент. Струва ми се, че трябва да седнем и да помислим кой къде сбърка, да се покае, ако иска пред себе си. В този мандат ГЕРБ не е сбъркал, той е в изолация. ГЕРБ е в глуха защита, ударите се сипят отвсякъде - обиди, обиди, обиди", каза още Чолаков.

Според него резултатите от изборите са показали, че българският гласоподавател е изразил желанието си ГЕРБ да бъде в управлението, но подложен на много строг контрол. Чолаков смята, че епохите на революциите са минали и трябва да се управлява с консенсуси.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички