Сряда,

Радикали мътят водата на Закона за социални услуги

От: Редактори -
A
A
A

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева смята се възмути от отношението на дадени групи от обществото по проекта на Закон за социалните услуги. Нещо повече, според нея  има външна намеса за създаването на напрежение около законопроекта и твърденията, че деца ще бъдат отнемани от родителите. Според Сачева тази намеса трябва да се разследва.

"Определено можем да говорим за сериозна външна провокация и намеса. Не мога да кажа, защото аз не съм разследващ орган, но ми прави впечатление, че има групи, които се радикализират, когато ние призоваваме за диалог, което е ясен знак, че исканията са очевидно други, а не за семейни политики", обясни Сачева.

"Прави впечатление също това, че непосредствено преди местните избори имаше пуснат целенасочен слух в ромските махали, че ще се вземат деца, за да се извеждат децата от училище. Така че със сигурност има провокации, които трябва да бъдат разследвани. Има политически партии, които вече се самоидентифицираха с тези искания", посочи Деница Сачева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички