Петък,

Радев: Законността е поставена на изпитание

От: Стандарт -
A
A
A

"В днешното сложно време законността е поставена на изпитание. Все повече нараства ролята на адвокатурата за въздигане на правото и неговото спазване". Това каза президентът Румен Радев по време на тържественото отбелязване на 130-ата годишнина от приемането на първия Закон за адвокатите в България.
"Да си адвокат не е просто свободна професия, а обществена мисия, която се отстоява със свобода на мисълта и духа. Трябва да има почтеност и отчетност към правата на личността и интересите на обществото", каза още Радев. Той подчерта, че преди 130 години България поставя човека във фокуса на общественото развитие и дистанцията на времето още по-ярко откроява това събитие.

"Всички знаем, че историческият път на страната ни не е гладък. Много е важно днес да отчитаме всичко това. Ако трябва България да продължи достойно по този път, трябва да спазваме заветите на нашите предци, които преди 130 години са поставили на първо място свободата и върховенството на закона", каза още държавният глава. Той пожела на адвокатите у нас здраве, енергия, висок професионализъм и отговорна гражданска позиция.

Вашият професионализъм и вашата съвест често са последната преграда към беззаконието. Трябва да вървим заедно към една по-справедлива, демократична и модерна България, в която виждат своето бъдеще свободни и достойни граждани, завърши речта си Радев.

 

Тагове: Румен Радев

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички