Радев заговори предизборно и навръх Нова година

Държавният глава похвали хората на площадите

Радев заговори предизборно и навръх Нова година | StandartNews.com

Президентът Лумен Радев не измени на предизборната си риторика от последната година и в обръщението си към нацията навръх нова година. Вместо да вдъхне на хората надежда след тежката година, която изпратихме, държавният глава отново заговори с думи на разделение.

"България и светът мъчително напускат годината на заблудите. Но 2020 бе и година на събуждането. Героите на гражданската доблест са непримиримите, които са на площадите, тези, които излязоха срещу местните дерибеи. Онези, които останаха верни на принципите и истината.

През 2021 г. два пъти ще отидем на избори. Недопустими са всякакви оправдания за отлагане на машинното гласуване. Имаме нужда от лидерство", каза държавният глава.

"България и светът изпращат една трудна година. Минахме към нов начин на живот. Първата ми мисъл е към българите, които посрещат празника самотни и обезверени, към медиците, към дежурните от всички служби", каза още Радев. Той призова хората да се подкрепят с жестове на внимание, с материална подкрепа.

"Човекът трябва да стане основна ценност. Да поемем към ускорен растеж на икономиката. Да се защити природата. В куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха. Неведнъж сме възкръсвали за нов живот. Вярвам, че ще разгърнем съзидателната енергия, която носи народът ни", каза още Радев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай