Радев тотално отсвирил опасността от COVID-19

съветникът му Калоян Методиев, преборил се с вируса, може би е контактувал с Радев

Радев тотално отсвирил опасността от COVID-19 | StandartNews.com

"Преборих Ковид-19. Макар че моят случай мина много леко, апелирам към всички да се пазят чрез лична хигиена и дистанция. Останалото е Божа работа", написа във Фейсбук началникът на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев.

Висшият държавен чиновник твърди, че се е самоизолирал на 12 юли, след като се оказал положителен за COVID-19, пише Блиц.

Възниква основателният въпрос - контактувал ли е Методиев (на снимката) с държавния глава, тъй като това е неотменна част от служебните му задължения? Ако двамата са разговаряли и са имали пряк контакт, това означава, че Радев също може да е пипнал коварния вирус и се нуждае от изолация. Припомняме, че през визирания период Радев на два пъти слезе при протестиращите и то през голяма част от времето беше без предпазна маска.

Методиев не уточнява това в своя пост, но загадъчно пише: "В такива моменти лакмусът показва безпощадно кой наистина го е грижа за тебе, кой не го е, кой е смел и кой страхливец, треперещ единствено за себе си". Не става ясно дали намекът му е точно за президента или се отнася за други от обкръжението му.

Заплетената ситуация с Методиев трябва да бъде изяснена. В противен случай върху президентската институция ще продължат да тегнат съмнения, отбелязва Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай