Радев подскочи за еврото! Посочи виновника

Очевидно продължава конфликтът с определени политици

Радев подскочи за еврото! Посочи виновника | StandartNews.com

Централната избирателна комисия е независим орган и не трябва да има вмешателство в нейната работа. В работата на комисията трябва да има повече прозрачност. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в НДК, след като присъства на церемонията по връчването на дипломи на абсолвентите по медицина от випуск 2022 в Медицинския университет в София. 

"Очаквам от всички институции, ангажирани в изборите, да повишават доверието във вота, а не да го ерозират", добави държавният глава. Не мисля, че изборният процес е застрашен, каза президентът. И обясни, че и без такива реплики избирателната активност не е висока. 

Преди ден един от говорителите на ЦИК - Цветозар Томов, напусна този си пост, но остана член на комисията, несъгласен с решението за вида на протоколите в секционните комисии.

В отговор на критиките на Асен Василев за отлагането на датата за влизане в еврозоната, президентът каза: "Служебното правителство не може да компенсира липсата на закони, които не бяха приети в предишния парламент. Някои явно искат да влязат в Еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката", каза държавният глава без да уточни кого визира. Той е убеден, че до голяма степен инфлацията, която ни спъва за приемане на еврото, се дължи на предишни управленски решения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай