Радев се срещна с Рубин

Говориха за модернизацията на армията

Радев се срещна с Рубин | StandartNews.com

Докато Съветът по сигурността към кабинета разглеждаше позицията си в подкрепа на младия опозиционен лидер на Венецуела Хаун Гуайдо, а представителите на президента Румен Радев гласуваха против, държавният глава проведе работна среща на „Дондуков“ 2 с посланика на САЩ в България Ерик Рубин. Съединените щати бяха една от първите държави, които подкрепиха Гуайдо. Президентът Радев обаче настоя България да се въздържи от присъединяване към общата европейска позиция.

Срещата се състоя по инициатива на държавния глава и на нея бяха разгледани теми в рамките на стратегическото партньорство между България и САЩ, както и въпроси на глобалната и регионална сигурност, двустранното сътрудничество в икономиката, енергетиката и науката, процесът на модернизация на Българската армия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът Радев призова за засилване на двустранния индустриален и технологичен обмен и открои способностите на страната ни за много по-активно партньорство със САЩ в сферата на информационните и комуникационни технологии, науката и образованието в областта на високите технологии, допълниха от "Дондуков" 2

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай