Радев се срещна с Ердоган. Ето в какво ще си сътрудничим

Двамата лидери се срещнаха в Истанбул

Радев се срещна с Ердоган. Ето в какво ще си сътрудничим | StandartNews.com

Румен Радев и президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган се обединиха около нуждата от по-добро сътрудничество между двете страни срещу мигрантския натиск и опазването на общата ни граница. Двамата се срещнаха в двореца Вахдеттин в Истанбул. Те разговаряха повече от два часа, съобщава Нова телевизия.

По време на двустранната среща президентите се договориха още за по-добро сътрудничество в областта на енергетиката, като Турция ще окаже съдействие на страната ни за доставките на природен газ. От своя страна Румен Радев благодари на колегата си за достъпа до терминалите за втечнен газ.

Двамата отбелязаха и добрите нива на стокообмен между страните, който за тази година възлиза на 6 милиарда долара. Целта е следващата година той да стигне до 10 милиарда долара. Двамата президенти отбелязаха и промяната в сигурността не само на Балканите, но и в глобален план заради войната в Украйна. Заедно с президента Румен Радев в турския мегаполис са министрите на енергетиката, отбраната, външните и вътрешните работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай