Сряда,

Радев с първи коментар против еврозоната

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Правителството да се замисли за последиците от влизане в еврозоната, призова днес президентът Румен Радев, с което потвърди обвиненията на редица политици, че е против влизането на България в еврозоната. Коментарът му дойде след като парламентът прие решение, с което да се започнат преговори за влизане във валутния механизъм ERM II.

„Ще гарантира ли правителството, че това, което е направило и прави за нашата икономика, води до нейната конкурентоспособност и устойчивост в еврозоната. Ето, там трябва да бъде фокусът“, каза Радев, според когото фокусирането на общественото внимание върху повишаване на цените било изместване на фокуса.

Държавният глава отново призова за независим съд и прокуратура. Той обясни, че очаква повече информация относно забраната на Държавния департамент български съдия Андон Миталов посещава САЩ.

„Това са решения на Държавния департамент. Той си има своите мотиви. Очаквам да има и достатъчно информация, която да предостави. Но това още веднъж показва, че ние можем да се преборим за върховенство на закона и за ефективна борба с корупцията само с ефективен и независим български съд и прокуратура. Това е изходът“, каза Румен Радев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички