Радев проговори за новия служебен кабинет

Приоритетите остават същите,каза президентът

Радев проговори за новия служебен кабинет | StandartNews.com

Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство и укрепването на държавността остава основен приоритет. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който присъства на официалната церемония за професионалния правилник на пожарникарите.

Той уточни, че на 16 септември ще стане ясно дали ще има промяна и в министрите. Тогава Радев представя новия служебен екип.

За мен са по-важни политиките, а не хората, каза още президентът. Той подчерта, че се гордее с постигнатото от сегашния кабинет и се надява след следващото служебно правителство страната да има редовен Министерски съвет. 

Бъдещото служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността, за възвръщане на доверието в институциите. Надявам се, че това, което постигна сегашното служебно правителство и това, което ще направи следващото, да бъде поето от един редовен кабинет, каза президентът.

Запитан дали би подкрепил политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков, Радев отговори, че подкрепя ценности, а не партии и допълни, че споделя вижданията на БСП.

Ще продължавам да подкрепям ценностите, а не партии. Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалнисти - свобода, солидарност, справедливост, подчерта Радев.

Запитан кога ще бъде издигната кандидатурата му за изборите за президент, Радев каза, че това ще стане съгласно издадената вече хронограма от Централната избирателна комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай