Радев посреща италианския президент, затварят улици в София

Серджо Матарела на официално посещение в България

Радев посреща италианския президент, затварят улици в София | StandartNews.com

На 17 и 18 април по покана на държавният глава Румен Радев президентът на Италианската република Серджо Матарела ще бъде на официално посещение в България.

Развитието на двустранните отношения в областта на икономиката, отбраната, подобряването на регионалната транспортна свързаност, науката, културата и образованието, както и сътрудничеството в рамките на ЕС и НАТО, ще бъдат във фокуса на разговорите между двамата президенти.

На 17 април, сряда, от 15.45 часа на пл. „Св. Ал. Невски" Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще посрещнат с официална церемония Серджо Матарела и неговата дъщеря Лаура Матарела. Президентът на Италианската република ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.

На „Дондуков" 2 държавните глави на България и Италия ще проведат среща „на четири очи", след която ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации. В 17.35 часа Румен Радев и Серджо Матарела ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала.

На 18 април, четвъртък, президентите на България и Италия ще посетят учебен полигон „Ново село", където ще бъдат посрещнати с почетен караул от състава на Многонационалната бойна група. Румен Радев и Серджо Матарела ще се запознаят с мисията и дейността на формированието, на което през октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова държава. При посещението ще бъде изложен статичен показ на въоръжение и техника и двамата президенти ще проведат срещи с българския и италианския контингент.

Във връзка с официално посещението на президента на Република Италия Н. Пр. Серджо Матарела в Република България се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на превозните средства, обслужващи мероприятието, както следва:

От 12.00 часа на 17.04.20204 г. до 09.00 часа на 18.04.2024 г. на бул. „Янко Сакъзов" в участъка между пл. „Васил Левски" и ул. „Кракра" пред хотел „Хаят Риджънси София";

От 12.00 часа до приключване на мероприятиетро на 17.04.2024 г. на северната дъга на пл. „Св. Александър Невски" в участъка между ул. „11-ти август" и ул. „Дунав". Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

От 15.30 часа до приключване на мероприятието на 17.04.2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Леге" в участъка между и ул. „Съборна" и бул. „Цар Освободител".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ной
преди 1 седмица

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Откажи