Радев пита "Промяната": Готови ли сте за отговорно управление

Президентът прие за консултация "Продължаваме промяната"

Радев пита "Промяната": Готови ли сте за отговорно управление | StandartNews.com

Търся обединение около национално-отговорни цели и приоритети и в очакване да се оползотвори последната надежда – третият мандат за съставяна на правителство в рамките на настоящия парламент. Това каза президентът Румен Радев, който прие за първа консултация "Продължаваме промяната".

Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача, но политиците и в порламента и в правителството са там по волята на българските граждани, които очакват диалог и компромис, за да се решат техните проблеми в голямата криза. Липсата на доставки на газ вещае колапс за бизнеса и тежка зима. Пътищата може да останат без поддръжка. Трябва да се приемат закони за Плана за възстановяване.

На живо в Dir.bg: От ПП влизат първи при Румен Радев за консултации преди  третия мандат | Днес.dir.bg

За да се справим с всичко е нужен работещ пармалент. Трябва ни не просто сделка за ново правителство, а отговорно управление, посочи държавният глава.

Има ли според вас потеницал 47-мото НС да излъчи управление, което да се гради на споделени ценности, а не на политически пазарлък и готови ли сте да споделите управлението с друга политическа сила, попита Радев.

ПП е най-голямата политическа сила, затова е важно нейното мнение, подчерта той.

Искам да заявя че ние осъзнаваме отговорната позиция, в която сме. Част от най-страшните сценарии, които се чертаят, целят вкарване на допълнителна паника в обществото. Азерският газ потече, индустриалното производство е с рекорд в ЕС, отчете Кирил Петков.

Да, имаме външно привнесена инфлация, но правителството се справя много добре. Осъзнаваме огромната ни отговорност, политическата криза трябва да се избегне.

Единственото нещо, което  трябва да се избегне, е 2-та милиарда, които дадохме за пенсии, да не отидат при 8 души. Не сме готови единствено да дадем обществените средства на шепа хора, подчерта Кирил Петков.

Много зависи от вашето решение при кого ще отиде третият мандат. Отворени сме за разговор, единствената червена линия са шепа хора, които да не продължават да ограбват народа.

Това, което ясно заявихме е, че сме готови да говорим с всички депутати от всички партии, които могат да вземат сами решения и не са зависими. Оставаме изцяло диалогични, като не даваме възможност на задкулисието да вземе управлението, изтъкна още премиерът в оставка.

След това разговорите продължиха без присъствие на медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай