Радев отсече! Ето решението за Живко Коцев

Каква е съдбата на главния секретар на МВР

Радев отсече! Ето решението за Живко Коцев | StandartNews.com

Очаквано решение на държавния глава във връзка с голям политически скандал у нас.

Във връзка с решение на Министерския съвет от 9 април 2024 г. президентът Румен Радев днес издаде указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, съобщават от президентството. 

На 4 април Коцев обяви, че напуска поста по собствено желание. Тогава той мотивира решението си с това, че е решил да продължи реализацията си извън редиците на МВР.

Ден по-късно главният секретар обяви, че оттегля подадената си оставка, която била провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск.

В същото време след акция на ДАНС в Агенция "Митници", при която бе задържана шефката Петя Банкова и още двама служители на Агенция "Митници" - Марин и Стефан Димитрови, изтекоха снимки на Живко Коцев със задържаните.

В събота бе гледана мярката им и по време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Според прокуратурата престъпната група е действала от януари 2023 г. до 3 април 2024 г. и била "създадена с користна цел и с цел да върши контрабанда, изпиране на пари и корупционни престъпления". Според обвинението в нея вземат участие и длъжностни лица, заемащи публична длъжност. 

По-късно се появиха и още скандални снимки от купон. На тях има пачки с евро и пудел.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай