Радев отрича за помилване на затворник

В Администрацията на президента не е постъпвала молба за помилване от г-н Петър Ненов

Радев отрича за помилване на затворник | StandartNews.com

В президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилване на лицето Петър Ненов, информация за когото разпространява прокуратурата. Това обявиха от прессекретариата на държавния глава. По-рано днес прокуратурата публикува чатове, разкриващи как Пламен Бобоков е лобирал пред президентския съветник по правните въпроси и борбата с корупцията Пламен Узунов за помилването на българин, осъден за данъчни престъпления в Румъния, който изтърпява присъдата си у нас.

Ето какво още обявиха от "Дондуков" 2

"Във връзка с отправени журналистически въпроси, Прессекретариатът информира, че в президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилване на лицето Петър Ненов, информация за когото разпространява днес прокуратурата.

В Администрацията на президента не е постъпвала молба за помилване от г-н Петър Ненов в резултат на което процедура за помилване не е стартирана. На два пъти – през март 2015 г. и през април 2020 г. в президентската институция са постъпвали писма от Българския демократичен съюз в Румъния /БДС/, с които се застъпват по различни поводи за почетния си председател Петър Ненов. Тези писма не могат да бъдат основание за начало на процедура по помилване, за което с официално писмо е уведомена и БДС."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай