Радев отправи покана към Ердоган

Президентът на България е в Анталия

Радев отправи покана към Ердоган | StandartNews.com

Поканих президента Ердоган да посети страната, надявам се да дойде още през тази година. Зависи дали ще имаме устойчиво правителство, защото такава визита трябва да бъде подготвена много сериозно с нови и актуализирани меморандуми и голям бизнес форум. Също и разкриване на много нови възможности за сътрудничество.

Това заяви президентът на България Румен Радев от Анталия, където участва в дипломатически форум.

Радев коментира темата с преноса на природен газ. "При отпадане на дерогацията има повишен икономически риск, но да се надяваме, че ще бъде предотвратено скокообразно повишаване на цените. Обсъдихме това да възстановя доверието в България като надежден енергиен партньор. То беше нарушено от енергийната вноска. Тя беше промушена в парламента и два месеца по-късно я отмениха. Орбан не го е забравил, в момента Унгария вече провежда процедура по сключване на договор с "Боташ" през нас, а нас вече ни няма. От фактор, който да търгува с газ, се превърнахме само в територия, през която преминава газ", заяви той.

Румен Радев и турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещнаха в рамките на Дипломатическия форум и обсъдиха последните събития, свързани с руско-украинската война и израелско-палестинския конфликт. „Визията, която набелязахме за задълбочаване на търговския обмен и сътрудничество, остава приоритет и за двете страни. Колкото и изострени да са противоречията и конфликтите в региона, разрешаването им става само чрез дипломация. Настояваме за балансирано използване на всички средства за възстановяване на диалога. Не можем да вземаме решения, които могат да доведат до разрастване на сблъсъка в Украйна. Стигнем ли до ядрено оръжие, нещата вече губят смисъл”, смята президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи