Понеделник,

Радев: Обвиненията в шпионаж са абсурдни и нелепи

От: Редактори -
211
Радев: Обвиненията в шпионаж са абсурдни и нелепи
A
A
A

Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи, здравият разум напуска българското политическо пространство, особено управляващите. Това каза пред журналисти в Пловдив президентът Румен Радев, който участваше в откриването на нов португалски проект в Северната промишлена зона в града под тепетата. 

"Това е изключително тежко обвинение. Очаквам от следствието да представи неоспорими факти. В противен случай ще остане съмнението, че български институции са употребени в режисиран вътрешнополитически сценарий", каза президентът.

"Очаквам наистина категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник на вътрешнопартийни интереси и обслужваща интересите на управляващите“, продължи Радев, според когото "тезата за шпионаж в полза на Русия е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже и не може да я коментира."

"Но аз съм избран с гласовете на 2 милиона българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към всички тези хора. Мисля, че безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети се изражда в паническо търсене на враг така, че хората да се противопоставят непрекъснато един на друг и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и провалите днес“, изказа се още Радев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички