Радев участва в голяма среща с Байдън в Полша

Байдън ще се срещне днес в Полша с лидерите на държавите от формата "Букурещ-9"

Радев участва в голяма среща с Байдън в Полша | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне днес в Полша с лидерите на държавите от формата "Букурещ-9". България ще бъде представена от държавния глава Румен Радев.

Срещата на Байдън с лидерите на държавите от източния фланг идва ден след речта му във Варшава, по повод първата годишнина от войната в Украйна. И докато американският президент и НАТО показват единство пред лицето на руската агресия, в Украйна руските сили търпят тежки загуби при несекващите атаки в Донецка и Луганска област.

Според руското министерство на отбраната руските сили напредват към град Бахмут, който Кремъл възприема като ключова точка, от която руската офанзива може да продължи към други градове в Донецка област.

В традиционното си вечерно обръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви: "Правим всичко по силите си да удържим на вражеските атаки - непрекъснати нападения, въпреки че Русия претърпява тежки загуби. Въпреки огромния натиск, нашите сили държат позициите на фронтовата линия и тя остава непроменена."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай