Радев: Медсестрите не са проблем на НСО

Това е дълбок структурен проблем на българското здравеопазване и призовавам към откровен, конструктивен диалог, каза президентът

Радев: Медсестрите не са проблем на НСО | StandartNews.com

Протестът на медицинските сестри не е проблем на НСО, а на здравеопазването. Това заяви  президентът Румен Радев от Албания, където е на посещение президентът. Той коментира темата в отговор на журналистически въпроси.

Националната служба за охрана (НСО) трябва да действа съобразно инструкциите си за охрана на такива чувствителни обекти, но това не е проблем на сигурността, каза Румен Радев, цитиран от БТА. Това е дълбок структурен проблем на българското здравеопазване и призовавам към откровен, конструктивен диалог, продължи той. Този проблем не може да се реши от НСО, този проблем следва да се реши от Министерството на здравеопазването и ресорната комисия в българския парламент, отбеляза Румен Радев.

На 1 март протестиращите медицински сестри опънаха палатков лагер пред Министерския съвет и пред бившия Партиен дом. Вчера те влязоха на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване с очакване да разговарят с министър Кирил Ананиев. Той обаче не бе в България, а на извънредно заседание в Брюксел  за коронавируса. Сестрите обявиха, че няма да напуснат сградата и пет от тях се барикадираха в залата на здравната комисия. На сутринта една от тях - Бойка Атанасова, излезе на перваза пред прозореца на втория ежат и повече от час стоя там, обвинявайки НСО, че едва ли не са я били.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай