Радан Кънев подава оставка от ДСБ

Радан Кънев подава оставка от ДСБ | StandartNews.com

София. Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев обяви във Фейсбук профила си, че ще подаде оставка. По предварителните данни от преброяване на 70% от бюлетините, коалицията на ДСБ и БДФ получава 3.07% от гласовете, поради което не може да излъчи депутати в парламента.

"Часът е 04.00 на 13 май. "Мачът свърши", ДСБ е извън Парламента. Искам само да благодаря от сърце на всички, които ми помагаха. Вие заслужавахте повече. Съжалявам, ако съм ви подвел.
Не мога да обещая много - само, че няма да се уморя и няма да се откажа. Ще бъда с вас, докато ме търпите.
По светло ще кажа повече за изборите, ще подам оставка като заместник-председател на ДСБ, ще споделя първите си мисли за бъдещето на десницата. Защото ние с вас имаме бъдеще.
Но сега ще кажа само, че днес синът ми навършва 4 години... И аз съм убеден, че това, което правихме заедно, е правилно. За нашето и неговото поколение.
Не съжалявам нито за една минута, която прекарахме заедно...", написа Радан Кънев в социалната мрежа.

Статусът е публикуван в личния профил на Кънев, официална позиция на ДСБ все още не е обявена. В 22 ч. снощи официалната Фейсбук страница на Демократи за силна България обяви, че партията ще даде пресконференция в 11.30 ч. на 13 май, след като е приключил изборният ден и на американския континент. "Нашите сигнали досега не ни дават основание да поставим под съмнение изборите", се казва в статуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай