Радан Кънев наследява Костов начело на ДСБ

Радан Кънев наследява Костов начело на ДСБ | StandartNews.com

София. Зам.-председателят на Демократи за силна България в оставка Радан Кънев става временен председател и след месец най-вероятно ще наследи за постоянно сегашният лидер в оставка Иван Костов на поста. Ръководството на партията единодушно е гласувало кандидатурата му на заседание в събота, съобщи Костов.

Кънев беше кандидат за депутат от Варна и след като коалицията ДСБ – БДФ не стигна бариерата за влизане в парламента подаде оставка като зам.-председател. Имало е и други номинации, но след тайно гласуване ръководството е одобрило неговата кандидатура. Тя ще бъде предложена на националната конференция на партията на 23 юни. Дотогава Кънев ще бъде временен председател на ДСБ.

„Не съм се уморил, тук съм и ще помагам с каквото мога", обяви на пресконференция основателят на ДСБ. „Задавайки си въпроса - кой би поел съдбата на ДСБ, Радан Кънев бе този, който заяви своята готовност да се наеме с тази задача", каза още Костов. Той го определи като „най-бързо израсналият и обещаващ млад политик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай