Радан и Местан се заключиха в парламента

Радан и Местан се заключиха в парламента | StandartNews.com

Изгоненият от ДПС Лютви Местан и отцепникът от РБ Радан Кънев се заключиха в парламента. Двамата разговарят повече от 20 минути. Без изобщо да влиза в пленарна зала, Лютви Местан директно отиде при Радан. След като влезе, Кънев заключи вратата.

За тайния им разговор първи разбра депутатът Гроздан Караджов. Той опита да влезе в стаята, но не успя, тъй като вратата се оказа заключена от вътрешната страна.

Радан и Местан с различни версии за разговора си

Половин час продължи разговорът между новоизлюпените опозиционери Радан Кънев и Лютви Местан. Той протече при заключени врати. След срещата двамата дадоха отделни изявления, в който обаче синхронно отричаха да са говорили за съвместни действия и сътрудничество в общ политически проект.

"Между нас има непреодолими различия и те си остават, но ние сме отворени за диалог", каза Местан. Той за пръв път намекна какъв точно ще бъде готвения от него проект- България има ясна категорична необходимост от либерално движение за евроатлантическо развитие на страната.

Мястото на Местан и компания е в политическия център и не е възможно да бъде "пришит" към каквито и да е десни проекти, обясни той.

След като изпуши цигарата си, Радан излезе и представи своята версия за разговора: "Говорихме за тежките политически реалности в България, за сегашната ситуация в парламента и за АМ "Хемус"", но няма да намерите обединени усилия между мен и Местан, нас ни разделят твърде много неща, включително и голяма поколенческа пропаст", каза Радан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай