Р. Петков: ДСБ са като пиявици въввластта

Р. Петков: ДСБ са като пиявици въввластта | StandartNews.com

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков заяви в ефира на бТВ, че "ДСБ са в шизофренична позиция – хем са в опозиция, хем са се впили като пиявици във властта." Той даде за пример председателя на КЕВР Иван Иванов, който е назначение на ДСБ и обяви, че лидерът на ДСБ Радан Кънев все по-неубедително обяснява, че е в опозиция. Петков смята, че е нежно ново коалиционно споразумение за управлението на държавата.

"Ако имахме ограда на границата, то изобщо нямаше да се налага да коментираме такива записи", обяви още Петков относно кадрите на нелегално преминаващи бежанци пред погледите на гранични полицаи.

По негово мнение по-ефективно щеше да е изграждането на съоръжението, ако бяха използвани затворници срещу намаляване на присъдите.

„Ние от АБВ повече от 2 години говорим, че няма единни европейски критерии за този поток и за това, че се прави видим опит да се промени генофонда на Европа. Не малка част от тези хора нямат нищо общо с мигрантите от Сирия и страните, в които се водят бойни действия и мотивацията им без съмнение е много различна от тази", каза още Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай