Първи реакции! Хаджигенов: Има шансове за правителство, но...

Той продължи с упреците към ИТН за начина на съставяне на правителство

Първи реакции! Хаджигенов: Има шансове за правителство, но... | StandartNews.com

Има шанс за правителство. Това коментира зам.-председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме" адв. Николай Хаджигенов в предаването "Лице в лице" по бТВ. Но продължи с упреците към "Има такъв народ" за начина, по който се съставя правителството.

Днес е имало среща между "Изправи се БГ! Ние идваме" и "Има такъв народ". "На нея от ИНТ хипотетично ни попитаха дали бихме подкрепили за премиер д-р Петър Илиев, адвокат. Ние казахме: не!" - съобщи Хаджигенов. И допълни, че в групата им е имало обсъждане за Петър Илиев, който от седмици се споменава в медийното пространство като кандидатът за премиер на ИТН. Повечето колеги казаха, че не са склонни да го подкрепят, включително и заради начина, по който ИНТ го предлага, каза Хаджигенов. Преценихме, че не е достатъчно подходящ. Сега тепърва ще обсъждаме новия кандидат за премиер, допълни той. Адв. Хаджигенов каза, че ИТН се държали като детска градина.

Неприемливо е ИТН се държат така сякаш са единствената политическа сила. Да те са първи, но не са единствени, каза зам.-председателят на парламентарната група на ИБГНИ.

Попитан още веднъж какъв е шансът след 7 дни да имаме избрано от парламента правителство, Николай Хаджигенов отговори: "Ако детската градина рязко скочи в 10-и клас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай