Вторник,

Първан Симеонов бръкна в раната! Кой има полза от новия кабинет

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
1595
Първан Симеонов бръкна в раната! Кой има полза от новия кабинет
A
A
A

Много недоволни ще има както сред привържениците на "Продължаваме промяната-Демократична България" така и сред тези на ГЕРБ-СДС. Така политологът Първан Симеонов коментира решението на двете коалиции да направят общ кабинет на ротационен принцип.

При ПП-ДБ драмата ще е по-голяма. Винаги сред градските либерали е имало две крила - едни непримирими и едни колаборативни. Анализът показва, че голяма част от ДБ много отдавна иска да е с Борисов. Не се случва нещо ново, но факт е, че непримиримата част ще си отиде, каза Симеонов.

Според него такъв, какъвто беше Борисов, повече няма да се върне, но това е абсолютна победа за него - той излиза от изолация и измива образа си пред западните партньори.

Трябва да наблюдаваме сега къде е ДПС спрямо цялата работа, защото ако то е там - говорим за конституционно мнозинство. Трифонов и Нинова правилно се ориентираха, че няма да влязат в сметките и вероятно ще изземат част от опозиционността на Костадинов. Така пак ще се отвори една ниша за умерено говорено, където би могъл да се настани президентът Радев след края на мандата си, анализира Симеонов.

Той смята, че ако прозападните либерали и балканските консерватори се съберат, това ще е солидна конструкция.

Гешев е катализатор на това, което се случи. ГЕРБ и ДПС решиха да го хвърлят от балона. Градските либерали, хората около Христо Иванов, сигурно са казали - "ето, Борисов, сега ние решаваме кой ще е лошият и кой ще е добрият". И затова Борисов може да се дръпне назад, посочи Първан Симеонов.+


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com