Провали се лидерската среща в малката коалиция

Каракачанов заяви пред репортери: "Тази коалиция я няма, не го ли разбрахте?"

Провали се лидерската среща в малката коалиция | StandartNews.com

Пореден провал на Коалиционния съвет на Обединените патриоти, какъвто наблюдаваме от месеци наред имаше и днес. "Атака" минира коалиционния мир, като настоя на коалиционната сбирка да присъстват медиите. Другите две партии ВМРО и НФСБ отказаха и лидерите им напуснаха извънредната среща в знак на протест.

"Няма съвет! Първо чакаме "Атака" 30 минути - идват и започват скандали и обструкции", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Попитан какво става с коалицията "Обединени патриоти", Каракачанов заяви: "Тази коалиция я няма, не го ли разбрахте?"

"Напускаме телевизионния съвет, а не коалиционния съвет", бе прочитът на събитията от страна на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

"Поканихме вас, медиите, да присъствате, защото искаме всичко да е прозрачно, те се уплашиха", предаде своето разбиране за нещата председателят на "Атака" Волен Сидеров.

Само преди дни той бе свален от председателското място в парламентарната група на ОП с гласовете на депутатите на Каракачанов и Симеонов. Партньорите му тогава обясниха, че го сменят, защото като лидер на групата бездейства и не насрочва заседания на ПГ.

Подобни провалени коалиционни съвети медиите регистрираха месеци наред преди евроизборите, когато не можеха да се разберат заедно ли да се явят на вота, или поотделно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай