Протестър хакнал пощата на Кунева

Протестър хакнал пощата на Кунева | StandartNews.com

Известният компютърен специалист и протестър Петър Карамочев е основният заподозрян за разбиването на имейла на Меглена Кунева. След пробиването на паролата от електронната поща на Кунева бе изпратено фалшиво съобщение, че вицепремиерът се оттегля от правителството. За да замаже следите си, Карамочев хакнал имейла на Кунева през чешки прокси сървър, обясняват запознати с разследването.  Движение България на гражданите вече сезира ДАНС, ГДБОБ, главния прокурор и вътрешния министър за измамата.

Карамочев се представя като IT предприемач, който развива успешно онлайн бизнес. Запознати разказват, че той гравитира около групата на "Протестна мрежа" и е приближен на нейната лидерка Антоанета Цонева. Освен това Карамочев бил в близки отношения и с Христо Иванов и Радан Кънев.

Компютърният спец стана публично известен през 2008 г. със създаването на сайта "За матурите", когато образователен министър беше Даниел Вълчев. Тогава информационният сайт за държавните зрелостни изпити гръмна и предизвика небивал хаос сред ученици и родители и отговорността за това бе на Карамочев. Твърди се, че той е спомогнал за създаването на сайта на "България за гражданите" и за това има комбинациите за достъп до скритите файлове и пароли. IT мениджърът Карамочев е известен в компютърните среди у нас още от 2005 г., когато е в организацията на "Международен Уеб Фестивал Албена 2005". Негова е фирмата "Меджик сълюшънс", а партньор му е Ричард Клег, който е представител на могъщата адвокатска кантора Wolf Theiss. Тя е специализирана в консултациите при сливания и придобивания, сделки с недвижими имоти и големи корпорации. В момента Карамочев се изявява като консултант по сливания и придобивания. Преди време бе в ръководството на дирекция "Правна" на БТК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай