Прошков: Трябва рестарт на политическата система

Прошков: Трябва рестарт на политическата система | StandartNews.com

София. Това, което трябва да направи българската политическа система е да се очисти, необходим е рестарт. Така обясни присъединяването си към "България за гражданите" Прошко Прошков.

Пред БНТ той изключи всякаква възможност за коалиране с ГЕРБ. Рецептата е да застанеш и да говориш с хората. Гордея се с това, че хората с който съм в този проект имат вариант и извън политиката, каза Прошков.

Той определи, че ГЕРБ и БСП са двете страни на една и съща монета. Като гледам какво правят управляващите - те са лява, а не дясна партия.

Прошков изрази съмнение дали "Южен поток" ще е в интерес на страната ни. Не е ясно кога ще започнем да получаваме транзитните такси, каза той. Договорена е много висока цена за "Южен поток", защо нямаше международен конкурс за идеен проект, защо няма екологичен проект.

А за референдума за Белене обяви, че е подигравка с хората и трябва да бъде отменен. Нормалното е да си против нещата, които се случват в момента. Ние бяхме от малкото, които пуснахме жалби от ЦИК за референдума, защото ЦИК започна да си преписват правомощия, да ограничават българите да гласуват на референдума. Този референдум е, за да си правят ГЕРБ и БСП политическа кампания, за да не отидат хората да гласуват и да се правят политически измами на изборите, категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай