"Промяната" влезе в коалиция за изборите. Ето с кои партии

ЦИК регистрира промяната

"Промяната" влезе в коалиция за изборите. Ето с кои партии | StandartNews.com

Централната избирателна комисия (ЦИК) регистрира промяна в състава на коалиция "Продължаваме Промяната", като включи партия "Продължаваме Промяната". Това се посочва в решение на избирателната комисия от днес.

Коалицията и партията са представени от Кирил Петков и Асен Василев.

На 17 август ЦИК регистрира коалиция "Продължаваме Промяната" за участие за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври в състав с партия "Волт" и партия "Средна европейска класа", тъй като по това време партия "Продължаваме промяната" все още нямаше съдебна регистрация като партия. Тогава Кирил Петков и Асен Василев използваха досегашните си партньори от Волт и СЕК, за да избегнат риска да не участват във вота на 2 октомври. ПП обаче навреме се справи с процеса на регистрация.

Срокът за промени в състава на регистрирана за изборите коалиция изтича на 27 август. Документите на партията бяха подадени от пълномощника Николай Минчев - бившият председател на Народното събрание, който е в ръководство на ПП.

С днешното решение на ЦИК коалиция "Продължаваме промяната" става трипартийна.

Формацията на Петков и Василев вече ще може да получава директно полагащия й се дял от субсидията, която държавата изплаща на параламентарните политически сили. В предишното 46-о Народно събрание почти цялата субсидия отиваше в един от бившите им партньори в коалицията - лявата партия "Политическо движение Социалдемократи". Петков и Василев се разделиха със социалдемократите преди вота, като запазиха връзката си с "Волт" и СЕК. Причината за развода не беше разкрита, но, според "Сега", може да има нещо общо с публично огласената позиция на лявата партия срещу предоставянето на военна помощ на Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай