"Промяната" в отбрана. Купуват ли депутати?

Андрей Гюров няма информация за срещата между премиера Кирил Петков и депутатът от "Има такъв народ" Кирил Симеонов

"Промяната" в отбрана. Купуват ли депутати? | StandartNews.com

Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове за управление. Това е ясно и може би това е причината да се стига до такова напрежение в коалицията и излизане на коалиционни партньори. Ние показваме ясно, че нашата политика е базирана на общи цели и принципи, които отстояваме. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, предаде Новини.бг.

ВИЖ ОЩЕ: Петков с нов опит да извие ръцете на ИТН. Заплахата

Гюров отбеляза, че няма информация за срещата между премиера Кирил Петков и депутатът от "Има такъв народ" Кирил Симеонов.

По-рано днес зам.-председателят на НС Ива Митера разкри, че премиерът Кирил Петков е пробвал на вербува депутата на "Има такъв народ" (ИТН) Кирил Симеонов, член на Бюджетната комисия, да се отцепи от парламентарната група и да подкрепи неговото правителство.

Ние казахме, че пред държавата има няколко приоритета. Имаме цели, които трябва да постигнем в този парламент. На първо място приемането на актуализацията на бюджета. Подпомагането на гражданите, на семействата, на пенсионерите. Приоритет номер 2 приемане на промени в закона за енергетиката, за да може бизнеса да получи своето облекчение. Трети приоритет продължава да КПКОНПИ, борбата с корупцията. До края на годината трябва да се приемат 22 закона, за да се получат 6 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост, заяви Гюров.

Това са важни приоритети за държавата. Не могат да се случат, ако в парламента няма мнозинство. Всеки един депутат, независимо от коя парламентарна група, трябва да се обърне към себе си и да каже кои с важните неща за държавата и дали може да ги постави над личните и партийните интереси, допълни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай