"Промяната" поставя условие на ИТН, ще има ли четворна коалиция

Има уверение за това, че хранилището в Чирен ще бъде пълна на 60-70% за зимния период

"Промяната" поставя условие на ИТН, ще има ли четворна коалиция | StandartNews.com

Четворна коалиция във вида, в който съществуваше доскоро, е възможна, но трябва да бъдат налице определени условия, стана ясно от интервю за Нова телевизия на председателя на енергийната комисия в парламента Радослав Рибарски от „Продължаваме Промяната”.

„Ако "Има такъв народ" влязат в разговори по политиките, които сме заложили и са склонни да ги приемат, вярвам, че може да се разберем и да се върви към нов вид кабинет, който да бъде с мандат на някоя от партиите”, заяви той.

Относно предложението на ГЕРБ за таван на цената на горивото от 2,70 лв., Рибарски заяви, че това сериозно ще наруши пазарните механизми. Според него подобна мярка няма да реши кризата.

По въпроса за доставките на газ Рибарски коментира, че има уверение за това, че хранилището в Чирен ще бъде пълно най-малко на 60-70% за зимния период.

„Доставките зависят от втечнен газ. Всеки момент трябва да потече природен газ по връзката Стара Загора-Комотини. Там количествата са договорени на значително по-ниски цени. По-добре да нагнетим евтин природен газ в хранилището”, допълни още  представителят на управляващите.

Той коментира и опитите отношенията между Лена Бориславова и Кирил Петков да бъдат компрометирани. „Не виждам конфликт на интереси. На разпространените записи се виждат двама души които вървят по стълби и влизат през една врата. Мисля, че другите снимки, с кюлчета, са доста по-притеснителни”, каза Радослав Рибарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай