"Промяната" отправи заплаха заради Гроздан Караджов

Бихме направили много компромиси, за да има правителство, казва Росен Костурков

"Промяната" отправи заплаха заради Гроздан Караджов | StandartNews.com

Ако се реди кабинет с участието на досегашния министър на регионалното развитие Гроздан Караджов за "Има такъв народ", "Продължаваме промяната" няма да участват в него, заяви пред БНТ депутатът Росен Костурков.

„Бихме направили много компромиси, за да има правителство, което да продължи антикорупционната политика“, заяви Костурков, но не се ангажира да коментира конкретни компромиси.

„Според мен шансът да съставим правителство в рамките на този парламент е по-доброто решение за държавата, отколкото избори“, смята Костурков.

С първия проучвателен мандат създадохме програмата, която да обедини всички прогресивни сили в парламента около едно по-стабилно правителство. Сега с посредничеството на БСП като мандатоносител ще видим дали ще съберем достатъчно мнозинство, което да се обедини около тази програма, разкри Костурков.

„Преговорите, които водят в момента БСП, няма да са лесни. Въпреки че вчерашната среща между ПП и БСП беше сравнително кратка. Това е така, защото тя лежи на по-дълги взаимоотношения. Срещите на БСП продължават и ще видим дали ще имат по-добър успех от нас“, коментира той.

Костурков отбеляза, че „Продължаваме промяната“ има принципни различия с т.нар. ръководство на „Има такъв народ“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай