Промяната искат Борисов! На какво са готови, за да го имат

ПП са категорични, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ

Промяната искат Борисов! На какво са готови, за да го имат | StandartNews.com

"Разговорите трябва да се водят от лидерите на партиите, за да се излезе от политическата криза. Нашата покана към Бойко Борисов е валидна и той трябва да се отзове, а не да изпраща представители от групата на ГЕРБ да водят вместо него тези разговори". Това заяви в интервю за БНР депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Арабаджиев.

Той потвърди позицията на ПП, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ. "Те свалиха нашето правителство и няма как да подкрепим тяхно", категоричен бе Арабаджиев.

По думите му не трябва да има правителство на всяка цена, въпреки че има поредица от кризи: "Ние сме против избор на правителство, което е само от експерти. Трябва да има политическа отговорност."

"Трябва да имаме приет бюджет за 2023 г., защото не е най-доброто нещо да бъде удължен бюджетът за 2022 г., но виждаме, че той е достатъчно добър, че да покрие разходите за следващата година", подчерта депутатът от ПП.

Според него предложеният от служебното правителство Бюджет 2023, който финансовият министър не внесе в парламента, е "грешен": "Този бюджет е подценен с 4 млрд. лева в приходите и са увеличени с 3 млрд. лева разходите. Което казва, че 11-те млрд. лева дефицит, с които ни плашеха, са 4 млрд. лева, ако извадим тези 7 млрд. лева, с които е сбъркан."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай