Пролетарското единство на протестърите се разпада

Демократична България и БОЕЦ се отрекоха от общата декларация

Пролетарското единство на протестърите се разпада | StandartNews.com

Демократична България и БОЕЦ се отрекоха от общата декларация, с която излязоха вчера лидерите на протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

От Демократична България обявиха позицията си на официалната си страница във Фейсбук.

"Във връзка с множество запитвания, заявяваме, че по правилата за формиране на позиции на Демократична България, не е излъчван представител на обединението, или на Да, България, за среща в никакъв координационен формат и не е одобрявана декларация", пишат от там и добавят: 

 "Ние последователно и твърдо се обявяваме против насилието и призоваваме държавните органи да гарантират мирното провеждане на протестите и да не позволяват да бъдат въвличани в провокации от страна на това отчаяно управление, подобно на събитията от 2 септември".

"Същевременно, държим на трайната си позиция, че подкрепяме гражданския характер на протеста и го правим на свои политически основания, и без от това да следва наше асоцииране с други политически формации и лица".

От БОЕЦ, които също подкрепят протеста и бяха подписани в общата деклакрация на протестиращите, също обявиха, че не са подписвали.

Никой няма право да говори от наше име, или да използва името ни за легитимиране на някакви послания. Най-малкото не е коректно", посочват от там.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай