Проговори наследник на Гоце. Какво не знаем за големия българин

Христо Христов сподели любопитни подробности

Проговори наследник на Гоце. Какво не знаем за големия българин | StandartNews.com

Това, което знам за Гоце Делчев е, че той е бил много добър човек. Много хора са го харесвали и са го следвали, защото той е бил лидер. Той е типичен представител на нашият народ. Това каза в студиото на "Говори сега" по БНТ праплеменникът на големия революционер диригентът Христо Христов.

Според него нашата държава никога не е имала възможност да изкаже различно мнение защо тленните останки на Гоце Делчев са в Скопие. България винаги е била някакъв сателит и особено по онова време.

"Всяка година ходим в Скопие, оставяме по едно цвете на гроба на Гоце Делчев и си отиваме. Но миналата година стояхме 3 часа отвън", добави Христов.

Днес се отбелязват 151 години от рождението на революционера Гоце Делчев. След побоя над Христиан Пендиков в Охрид обаче напрежението между България и Македония бързо ескалира. Стигна се до публични заплахи срещу Пендиков и до предупреждения български политически лица да не ходят в Република Северна Македония за честванията. За да успокои страстите България върна посланика ни в Скопие, а днес в гарант за сигурността на българите се превърна служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев, който присъства на честванията в Скопие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай