Проф. Константинов: Меркел ни подлъга за ООН

Проф. Константинов: Меркел ни подлъга за ООН | StandartNews.com

От германското ръководство дойде мантрата за жена от Източна Европа

Меркел ни подлъга на ООН. Разочарован съм от поведението на германското политическо ръководство. Те ни подкокуросаха. Германското политическо ръководство измисли мантрата жена от Източна Европа, която да оглави ООН. Това коментира в студиото на Нова тв математикът проф. Михаил Константинов, коментирайки смяната на българския кандидат за поста в ООН. „Започнаха да правят безобразни консултации и да ги обявяват, в резултат на което руснаците скочиха и казаха, че няма такова нещо", каза още той пред Нова телевизия.

Според него ходът със смяната на Бокова с Георгиева, който не доведе до желания резултат, ще се използва в предстоящата кандидатпрезидентска кампания, но ще затихне и няма да окаже голямо внимание. Що се отнася до самите кандидати за „Дондуков" 2, проф. Константинов заяви, че проблемите на кандидата на БСП ген. Румен Радев са да влезе в балотажа, а на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева – да го спечели.

„Очаквам, че коефициентът на усилване на Радев ще достигне 1,5, докато при ГЕРБ той ще е по-малък, но за сметка на това те ще влязат по-силно на балотажа. Прогнозите в момента показват, че ГЕРБ водят с малко над 25%. Отношението в момента е 20 към 15", коментира проф. Константинов. "За първи тур всички ще гласуват срещу БСП, на втори всички срещу ГЕРБ", добави той. Той заяви, че предстоящата кампания е изключително важна и всичко е в ръцете на самите кандидати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай