Проф. Михаил Константинов тегли чертата. Вижте правителството

Гореща прогноза на най-големия изборен спец

Проф. Михаил Константинов тегли чертата. Вижте правителството | StandartNews.com

Най-големият изборен спец у нас, математикът проф. Михаил Константинов, тегли чертата на изборите и подреди новия парламент.

Картината на един бъдещ парламент към момента е следната: ПП/ДБ - 68 мандата, ГЕРБ/СДС - 68 мандата, ДПС - 44 мандата, „Възраждане“ - 39 мандата, БСП - 21 мандата, гласи прогнозатана проф. Константинов, направена за „Труд“.

Тъй като ДПС вероятно ще спечели 3 мандата от гласовете в Турция, за сметка на по един-двама депутати от ПП и ГЕРБ, тo нищо особено няма да настъпи от гласуването в чужбина, освен, че ДПС ще бъде с 47 мандата, каза още Константинов.

Тук ще напомня, че досега ДПС е главният печеливш от вота в чужбина. Умно-красивите е добре това да си го запишат на някакво листче и да си го гледат от време на време. Това е парламентът. В него има и коалицията на системните партии, която е следната: ГЕРБ ДПС БСП, което прави 135 депутати. На свой ред ПП БСП имат 88, максимум 90 депутати, каза още математикът.

„Продължаваме промяната“ не може да добави нищо повече. С трън да се върти в парламента, друга подкрепа не може да намери. Т. е. правителство около ПП не може да се състои, защото с единствения колеблив съюзник БСП, когото биха могли да имат, получават максимум 90 мандата. ГЕРБ и ДПС биха имали между 114 и 115 депутати, които също не са достатъчни за правителство, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай