Вторник,

Проф. Константинов разкри следващия ход на Денков

От: Агенция Стандарт -
2529
Проф. Константинов разкри следващия ход на Денков
A
A
A

Остана голяма неяснота при ротирането на премиерите, защото не става ясно какво ще бъде положението на министрите. В момента така поднесена новината означава очевидна загуба на ГЕРБ, които получават само един вицепремиер, който в неясното бъдеще след 9 месеца ще стане премиер. Вероятно уговорката тук е акад. Денков да предложи съвършено различен кабинет, в който ще има лица на ГЕРБ. Това е типично коалиционно управление. Това каза за "Денят на живо" проф. Михаил Константинов.

ВИЖ ОЩЕ: Историческо! България за първи път с двама министър-председатели

По думите му реформата в съдебната система няма да стане със законови средства, ако не се сменят хората. "Ще ни набутат в еврозоната щем-не щем, не можем да стоим като нестабилна единица. Трябва да има орязване на разходите и да се краде по-малко. Краде се чудовищно много - поне 50% от каквото и да е. Безобразното крадене ни държи в крайна бедност. Когато крадеш не ставаш по-щастлив, а по-управляем и нещастен", заяви той.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов с първи думи за завоя към Кирил и Асен

Според него термините експертно и програмно правителства не съществуват, а единствените истински са редовно и служебно. "Aко кабинетът иска два пъти по 9 месеца, той ще си изкара и мандата. Пожелавам го на парламента", посочи Константинов. 

ВИЖ ОЩЕ: Истина? Първо име на министър от ротационното правителство


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com