Привикаха Бойко на разпит в прокуратурата

Борисов обяви, че е бил на разговор

Привикаха Бойко на разпит в прокуратурата | StandartNews.com

София. Бойко Борисов влезе на разпит във Върховната касационна прокуратура в 11.20 ч. Разпитът е във връзка с делото за нерегламентирано подслушване. 

Бившият премиер дава показания по проверката на ВКП, след като друг от участниците в изтеклия разговор - Николай Кокинов, съобщи, че вече е бил разпитан

В 13.00 ч. Бойко Борисов излезе след разпита през вътрешните стълби на Съдебната палата. Той не пожела да коментира, а съдебната охрана не допусна журналистите до него. Единственото, което Борисов обяви, е че не е бил на разпит, а на разговор. "Разговаряхме с прокуратурата, за да се установи коя е тази престъпна група, която подслушва хората."

Пред камера на ТВ7 представители на ВКП потвърдиха, че Борисов е бил на разпит и са му снети обяснения за разговора в Банкя. 

Припомняме, че Борисов, Кокинов и бившият земеделски министър Мирослав Найденов са предполагаеми участници в разговор, записан със специални разузнавателни средства без разрешение по надлежния ред. В разговора се споменават много имена от политиката, бизнеса и съдебната система с намеци за нерегламентирани отношения между тях и за злоупотреби със служебно положение. Записът беше разпространен до медиите анонимно на 26 април. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай