Приеха втори бюджет

Отново на първо четене

Приеха втори бюджет | StandartNews.com

Източник: БТА

Със 135 гласа "за", 30 - "против" и 30 - "въздържал се", депутатите приеха на първо четене закона за бюджет на държавното обществено осигуряване.

Дебатите продължиха близо час и половина без дискусия по същество.

ВИЖ ОЩЕ: Приеха бюджета на НЗОК

Депутатите одобриха също така да бъде намален на пет дни срока за гласуване на бюджета на общественото осигуряване на пет дни.

Очаквано законопроектът не беше подкрепен от "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ".

"Откакто ПП-ДБ влезна в сглобка и излезна от коалиция с БСП, спря да провежда социална политика, спря да провежда каквато и да е политика в защита на българското семейство и българските граждани", заяви Георги Георгиев, от ПГ на "Възраждане".

"Бюджетът на ДОО прилича на една проста счетоводна сметка приходи и разходи и няма никаква политика по приходите - как да се увеличи събираемостта на осигуровките, как да се изсветли икономиката и да се намали сивия сектор", изтъкна Георги Гьоков, ПГ на "БСП за България".

Текстовете бяха подкрепени очаквано от ПП-ДБ.

"Разбира се, има корекции, които да се направят между първо и второ четене. Надявам се да проявим разум, да не изкривим системата и да проявим разум в зала", призова Искрен Арабаджиев, ПП-ДБ.

Социалният министър Иванка Шалапатова защити бюджета и обясни, че той е само част от водената от повереното ѝ ведомство политика в социалната сфера.

"Политиката, която ние водим, е цялостна, защо дори с по-добър бюджет аз мисля, че всички сте убедени, че не можем нито да спрем демографския срив, нито да се справим с предизвикателствата на пазара на труда, нито да бъдем модерна европейска страна с ниски дори нулеви нива на бедност", каза министър Шалапатова, предаде БГНЕС

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
1 Коментара
Jesika
преди 5 месеца

Най-продаваното лекарство за отслабване в света е вече и в България. Бързи резултати, подходящи за всеки, абсолютно безопасни, ще отслабнете без диета и спорт, резултатът е гарантиран, eто oфициaлния caйт.----- http://gg.gg/ketobg

Откажи