Президентски избори в БСП. Идва голямата промяна

Нинова с голяма новина за партията си

Президентски избори в БСП. Идва голямата промяна | StandartNews.com

Голямата промяна в БСП идва. Пълният цикъл отчети и избори за социалистите започна през юли. Преди това през февруари стартира подготовката на партията за европейските избори. Вътрешнопартийната отчетно-изборната кампания ще завърши нов председател и конгрес.

"Ще се избират основни ръководства от организации до основни общински председатели, областни, делегати на конгреса, председател на партията и конгрес. Ние имаме и вътрешнопартийна кампания и европейска", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на БСП по време, на който беше обсъдена подготовката за участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

Пълният цикъл от четири избори в партията ще започне от юли. Те ще продължат до септември. През октомври ще бъде направен пряк избор на председател на партията. Тогава социалистите в цялата страна ще гласуват в урни в партийните си секции и ще изберат пряко председател така, както държавата избира президент.

Нинова уточни, че през ноември ще има конгрес, на който новият председател трябва да стъпи в четиригодишен мандат.

След въпрос дали ще се кандидатира все пак за лидер, тя обясни, че е рано да се каже.

Лидерът на БСП обяви, че от февруари започват събранията на основните партийни организации за номинации за евродепутати. През март ще има конференции на, които да бъдат разгледани номинациите и да бъдат одобрени, и изпратени до Националния съвет, който ще се проведе през април. Тогава ще станат ясни и имената на евродепутатите.

Днес е одобрена работна група, която да започне работа по изработването на платформа за европейски избори.

Тя подчерта още, че за БСП европейските избори са много важни и България заслужава да бъде пълноправен член на ЕС. Според нея там трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския национален интерес.

"Поставяме си тази цел, да изпратим такива хора и да получим доверието на българските граждани", подчерта Корнелия Нинова.

"В момента ни управлява едно от най-антиевропейските правителства, които са ни управлявали до момента. Политиката им за приемането на България в Шенген е пълен провал. Днес научаваме от Николай Денков, че и еврозоната може да не се види от 1 януари 2025 година, а от юли 2025 година или може би някъде по-нататък", каза още тя.

Нинова съобщи, че Националния съвет прие и потвърждава позицията на градския съвет на БСП да не се прави коалиция в СОС, нито с ГЕРБ, нито с ПП-ДБ.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Jobs
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи