Вторник,

Превозвачите при Караджов. Какво се разбраха?

От: СТАНДАРТ -
1365
Превозвачите при Караджов. Какво се разбраха?
A
A
A

Нови преговори между превозвачите и регионалния министър Гроздан Караджов.

"Ние търсим диалог и решаване на проблемите, протестите не са самоцел. Протестът е средство, за да изкажем нашата позиция". Това каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи след срещата си с Караджов.

Ние продължаваме да настояваме да бъде изпълнено коалиционното споразумение и тази ТОЛ система да бъде разширена само по второкласни пътища, които са международни коридори. Това е нашата категорична заявка, която сме дали още в началото на протестите, обясни тя, цитирана от ДарикНюз.

Ние сме за конструктивен диалог на експертно ниво. Работната група ще стигне до предложения, с които ще можем да работим. Има съгласие за обхвата на въпросите, по които трябва да вземем решение. Предложенията не могат да бъдат разглеждани по единично. Те трябва да бъдат вкарани в една обща схема. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов след срещата с превозвачите.

Николай Рашков посочи, че е важно ТОЛ системата да бъде рентабилна, равнопоставена и справедлива за всички участници в нея.

Йордан Арабаджиев - изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи каза, че дебатът е пренесен от медиите и от улицата на експертно ниво - на масата, където би следвало да се водят тези разговори.

По думите му предложенията им са ясни от самото начало. "Като антиинфлационна мярка измененията да влязат в сила от 1 януари 2023 г. и там в самия механизъм да бъдат предвидени няколко стъпки, които ще бъдат най-вече в защита на местния бизнес, така че да не се нарушава никакво европейско законодателство и от друга страна да има постъпления, които да помогнат за подобряване на инфраструктурата.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички