Превозвачите при Караджов. Какво се разбраха?

Искат ТОЛ системата да бъде разширена само по второкласни пътища

Превозвачите при Караджов. Какво се разбраха? | StandartNews.com

Нови преговори между превозвачите и регионалния министър Гроздан Караджов.

"Ние търсим диалог и решаване на проблемите, протестите не са самоцел. Протестът е средство, за да изкажем нашата позиция". Това каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи след срещата си с Караджов.

Ние продължаваме да настояваме да бъде изпълнено коалиционното споразумение и тази ТОЛ система да бъде разширена само по второкласни пътища, които са международни коридори. Това е нашата категорична заявка, която сме дали още в началото на протестите, обясни тя, цитирана от ДарикНюз.

Ние сме за конструктивен диалог на експертно ниво. Работната група ще стигне до предложения, с които ще можем да работим. Има съгласие за обхвата на въпросите, по които трябва да вземем решение. Предложенията не могат да бъдат разглеждани по единично. Те трябва да бъдат вкарани в една обща схема. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов след срещата с превозвачите.

Николай Рашков посочи, че е важно ТОЛ системата да бъде рентабилна, равнопоставена и справедлива за всички участници в нея.

Йордан Арабаджиев - изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи каза, че дебатът е пренесен от медиите и от улицата на експертно ниво - на масата, където би следвало да се водят тези разговори.

По думите му предложенията им са ясни от самото начало. "Като антиинфлационна мярка измененията да влязат в сила от 1 януари 2023 г. и там в самия механизъм да бъдат предвидени няколко стъпки, които ще бъдат най-вече в защита на местния бизнес, така че да не се нарушава никакво европейско законодателство и от друга страна да има постъпления, които да помогнат за подобряване на инфраструктурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай