Престрелка Петков - Караджов в пленарна зала. Ударите

Обвинения в брокерство в пленарна зала

Престрелка Петков - Караджов в пленарна зала. Ударите | StandartNews.com

Престрелка между премиера Кирил Петков министъра на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов се разигра пред цяла България в пленарната зала. Петков ръкомахаше и сочеше с пръст Караджов, правейки му жест да се маха и да си седне на мястото.

Това стана след остро изказване на Караджов от трибуната.

Понеже Кирил Петков разказа за разговора си със Слави Трифонов за обществените поръчки, аз ще ви разкажа разговор между мен и него. "Във вашия кабинет вие ми казахте: Искаш ли да ти кажа защо искаме да има проверки от НС за плащанията за пътища - не е защото не ти вярваме, но не искам, ако падне кабинетът, онзи (б.р. президентът) в отсрещната сграда да се разплаща с фирмите", разказа пред депутатите Гроздан Караджов по време на дебатите за вота на недоверие.

Караджов обвини премиера в лъжи по негов адрес. "Ето това е истината за вашия прословут контрол и корупция в МРРБ и защо беше този театър в НС, защото ви е страх от служебен кабинет. Мен не ме е страх, нека да ме проверят отгоре до долу, да не би вас да ви е страх?", запита Караджов.

Той подчерта, че двойният стандарт е сложил прът в колелото на коалицията. "Вие не го разбрахте, отношението към ИТН като към трето качество хора доведе до този срив. Неведнъж съм ви го казвал в директнен разговор. Много големи борци сте срещу корупцията, когато става дума за ИТН и МРРБ, но не и за министерствата на ПП". И обясни, че самият той е предлагал във всички министерства и агенции при обществените поръчки да има 100% тежест на финансовия критерий. Вместо това при повечето поръчки цената има дори по-малка тежест от качествената оценка.

"Единственото нещо, което ще ви кажа - когато попитах Слави Трифонов защо се залагат 40% за финансовия критерий, той каза: Ти нямаш проблем с Караджов, а с мен, защото той е просто един брокер", отговори Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай