Премиерът прие малки министри

Стефан Янев обсъди образованието с шестокласници

Премиерът прие малки министри | StandartNews.com

Полезни и оригинални предложения за подобряване на образователната среда в България получи министър-председателят Стефан Янев от шестокласници, с които се срещна в Министерския съвет.

Учениците от клуб „Традиции и ценности“ към ОУ „Неофит Рилски“ – гр. Габрово, гостуваха днес на министър-председателя с готовност да зададат своите въпроси за дейността на правителството и да дадат предложения по дневния ред на кабинета.

В рамките на разговора им в правителствената заседателна зала премиерът Стефан Янев поздрави „малките министри“ за интереса към работата на институциите и ги запозна с дейността и приоритетите на служебното правителство. Янев изрази своята увереност, че скоро те ще са хората, които ще могат да заемат неговото място като министър-председател и местата на министрите от кабинета.

Министър-председателят Стефан Янев подари на гостите си от училищния клуб плакет на Министерския съвет и копие на уникално издание на „История славянобългарска“.

От своя страна шестокласниците изненадаха премиера със сборник с творби на ученици от клуб „Традиции и ценности“, книга с габровски анекдоти и „чаша за неканени гости“ като израз на габровския хумор.

При посещението си в Министерския съвет учениците от ОУ „Неофит Рилски“ разгледаха още Гранитна зала, където традиционно се провеждат различни церемонии и медийни събития и правителствения пресцентър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай