Неделя,

Премиерът отвръща на удара: Хвърля Рашков в боя

От: Агенция Стандарт -
5592
Премиерът отвръща на удара: Хвърля Рашков в боя
A
A
A

Обещанията да реформираме КПКОНПИ ще се случат. Бойко Рашков ще бъде начело на тази организация, за да можем да променим България, обяви премиерът Кирил Петков.

ВИЖ ОЩЕ: Слави хвърли бомбата, която променя всичко

„Едно от големите обещания на коалицията беше да реформираме КПКОНПИ. Вече 6 месеца тя се управлява от заместника на Цацаров - идеята ни беше да сложим човек с добра репутация в борбата с корупцията”, обясни Петков.

ВИЖ ОЩЕ: Петков отвърна на Слави: Правителство на малцинството

„Вече 6 месеца се бавим със закона за КПКОНПИ. Не били съгласни, не били готови, трябвало да се обсъжда. Ето защо няма да обсъждаме повече! Още утре внасяме Закона за КПКОНПИ. Днес е денят на водораздела”, категоричен е министър-председателят.

ВИЖ ОЩЕ: Лорер: Работата продължава

 

Силовият министър обясни, че вече близо година в МВР се провеждат упорити и целенасочени разследвания на дейността на различни длъжностни лица от управлението на Бойко Борисов, свързано тясно с конкретни фирми, на които в противоречие с българските закони е било възложено изграждането на автомагистрали.

„В резултат на тези разследвания по категоричен начин се установи, че на тези фирми, стоящи близо до управляващите, близо до кабинета на Борисов, са отпуснати авансово между 50% и 80% от сумите, които е трябвало да бъдат разходвани от тези фирми в или за строителството по-скоро на различни пътища, включително АМ „Хемус”, обясни Рашков.

Той добави, че при тези разследвания са установени, че държавните средства не са вложени за изграждането на пътищата и в автомагистрала „Хемус”. „Те са разходвани за различни нужди като е доказано, че някои от фирмите са получавали по сложен път от банките, чрез създаване на кухи фирми, използвали са безимотни хора, чрез които сумите са били теглени и получавани от определени банки и са заминали в неизвестна посока. Става дума за бюджетни средства, на нашата държава”, каза вътрешният министър.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички