Неделя,

Слави хвърли бомбата, която променя всичко (ВИДЕО)

От: СТАНДАРТ -
3125
Слави хвърли бомбата, която променя всичко (ВИДЕО)
A
A
A

Причините, поради които тази коалиция не работи и поради която ние нямаме място в нея са две - Северна Македония и факта, че в държавата вече няма пари. Това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов.

ВИЖ ОЩЕ: Слави смаза Петков и Василев. Разкри голямото източване на 9 млрд. за 9 дни

„От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония”, заяви още той.

„Аз не съм тук заради властта, даже продължавам да не се чувствам политик. Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати”, коментира лидерът на „Има такъв народ”.

„Ще започнат всякакви глупости, че спираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно заявявам, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта за социалните мерки и пенсиите на хората. Но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха”, обясни още той.

ЕТО ПЪЛНОТО ИЗЯВЛЕНИЕ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ:

Днес министрите на ИТН напуснаха заседание на Министерски съвет, заради изключително лошия бюджет, който представи министърът на финансите Асен Василев.

Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва. Даже това е агония!

Като казвам повод, искам да Ви кажа, че винаги съм се стремял през целия си живот да правя разлика между повод и причина. Напускането на министрите на ИТН днес е повод. И това е поредният повод.

А причините, поради които тази коалиция не работи, и поради които ние нямаме място в нея са две: Македония и факта, че в държавата вече няма пари.

По отношение на Северна Македония министър-председателят води друга външна политика, различна от политиката на Министерството на външните работи. Различна от политиката на парламента. И различна от политиката, декларирана на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

Министър-председателят, забележете, си има друг външен министър. Не външният министър Теодора Генчовска. Има си негов външен министър. И този негов външен министър се казва Весела Чернева.

Министър-председателят е обещал на различни лидери от Европа и света, че ще вдигне ветото на Северна Македония и прави всичко възможно това да се случи. Въпреки че огромната част от българските граждани искат Северна Македония да започне преговори, чак когато изпълни Договора между двете държави, подписан през 2017 г. По този начин Кирил Петков грубо, безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение.

Македония е важна част от нашата история и от нашата душа.

И никой няма право да взема едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича най-простичко национално предателство.

По отношение на бюджета и парите на държавата, откакто Асен Василев е финансов министър в държавата хвърчат едни милиарди нагоре- надолу. Не знам на вас как ви изглеждат тези милиарди. И аз преди като съм гледал телевизия и като заговорят за милиарди, направо настърхвам. А сега това, естествено, ме ужасява.

Всеки лев е важен. Особено ако говорим за парите на държавата, защото това всъщност са нашите пари.  Всичките ни пари. И никой няма право да експериментира с тях. Еднолично да ги харчи както намери за добре и да прави каквото си иска. Ако ще, не да е завършил Харвард, а да е завършил междугалактическия институт.

Имам достатъчно информация и ще ви дам факти:

Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България - 9 милиарда лева за 9 дена през декември 2021 г.4 милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за текущи нужди. Тоест - вземаха се пари от енергетиката и се харчеха, защото няма достатъчно други приходи.

Милиард и 200 милиона от държавните дружества се взеха, за да се купи зърно. Обаче зърно няма, а и милиард и 200 ги няма. Къде са?

Повечето т.нар. мерки, планирани за актуализация на бюджета, само ще увеличат инфлацията и ще обезценят и малкото останали пари на хората.

Къде е борбата с мръсните пари, които така щедро щяла да ловят. нали щяха да ги хващат мръсните пари и да ги вкарват в държавата. Къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление?

Къде са онези 8 милиарда кражби от бюджета и защо не са в държавата тези пари?

Как ви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг над 10 млрд. лв. само за тази година? Кой мислите, че ще ги плаща тези пари. Той ли ще ги плаща? Или ние и нашите деца?

Добре, де. Аз нямам деца, но съм загрижен за всички, защото се чувствам отговорен.За какво съм в политиката, за каква съм влязъл?

В крайна сметка, освен захвърлянето на националните интереси на България спрямо Северна Македония, министрите на "Продължаваме промяната" водят държавата, тоест всички нас, и към фалит.

Ще започнат всякакви глупости като че спираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно заявявам, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта на социалните мерки и пенсиите на хората. Но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха.

Разни хора си позволяват да казват, че аз искам власт, че ние сме тук заради властта. НЕ! Всичко е въпрос на морал! Това е.

Ако ние искаме власт, щяхме удобно да си стоим в управлението и да се ползваме от всички екстри на властта. Ми то сега би следвало да си ми е супер и да се съобразявам с Кирил Петков и Асен Василев.

Обаче аз не съм тук заради тази власт. Даже продължавам да не се чувствам политик. Аз съм заради това да се свърши работа и заради морала. Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати.

Заради моралния избор и сега сам, е, не сам, аз съм с много хора, които ми се довериха - това е голяма отговорност, доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тази коалиция. Само че, за разлика от "Продължаваме промяната",  аз не съм такъв.

От днес изтеглям министрите на "Има такъв народ" и слагам край на тази коалиция и на тази агония.

Това е!


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички