Премиерът очаква трудни избори с победа на ГЕРБ

Очакванията ми са, че евроизборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направила много, за да ги спечели, каза пред репортери в Димитровград министър-председателят Бойко Борисов...

Премиерът очаква трудни избори с победа на ГЕРБ | StandartNews.com

Очакванията ми са, че евроизборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направила много, за да ги спечели, каза пред репортери в Димитровград министър-председателят Бойко Борисов във връзка със социологическо изследване на агенция „АФИС“ за предстоящите евроизбори, според което БСП води с 1% пред ГЕРБ.

ВИЖ ИЗСЛЕДВАНЕТО НА "АФИС": Голяма битка между ГЕРБ и БСП за евроизборите

На въпрос относно проучването Борисов коментира: „Не ги знам кои са, не ги наблюдавам. Кой е шеф на „АФИС“? На кой е собственост тази агенция. А агенция „Рога и копита“ дава, че ГЕРБ води с 20%, коментирайте ми вие“, обърна се Борисов към репортерка.

По повод това, че „АФИС“ е собственост на член на ИБ на БСП, Борисов заяви: „Ще ми зададете ли сега въпроса правилно – агенцията, собственост на член на ИБ на БСП дава, че БСП води в тяхното социологическо проучване“. „Ако агенцията на Цветан Цветанов, излезе с проучване, как да я наречем… ще ми зададете ли този въпрос“, попита Борисов.

Относно очакванията му за евроизборите, премиерът Бойко Борисов коментира: „Очакванията ми са, че изборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направила много, за да ги спечели. Това са моите социологически проучвания с това, което правим“.

„А иначе членовете на ИБ на БСП може да си направят телевизия, после може да ме питате и какво говорят по телевизията, направили са си социологически агенции още преди 20 години, с цел да манипулират общественото мнение. Спомням си, когато бях кандидат за кмет, тези агенции дадоха, че Татяна Дончева и Милен Велчев вече са ме изпреварили с близо 20%. А ги претрепах със 70% разлика. Те затова са направени“, допълни Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай