Премиерът Донев успокои бедстващите в карловско

Освен финансови средства, ще бъдат осигурени и строителни материали

Премиерът Донев успокои бедстващите в карловско | StandartNews.com

Държавата ще отпусне средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в карловско. Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев на брифинг пред журналисти. Донев е в село Каравелово, пострадало от наводненията миналата седмица. 

Намираме се в етапа, в който всички усилия и средства на държавата са впрегнати, за да бъдат възстановени домовете на хората и инфраструктурата, съобщи министър-председателят.

Приливната вълна е нанесла огромни щети на инфраструктурата на съответните общини и на частните имоти на хората, като държавата от първия ден провежда спасителни действия и е нещо уникално, че няма отнет живот от това действие, коментира премиерът.

"Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат осигурени строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората. ще бъдат отпуснати диференцирано средства за това всеки един пострадал, всяко едно домакинство да бъде подпомогнато и да знае, че държавата стои плътно зад него", заяви Донев.

По думите на премиера изсичането на горите също е проблем но то не е безразборно и не е причина за наводненията.

"Сечта не говори за някакви нарушения. Ако е имало сеч и тя е законна, не може да бъде причина за бедствието. Виждате, че тази дървесина, която е нанесена тук по моста, от реката и по деретата, е дървесина, която е изкоренена. Всички причини, които са довели до това бедствие, ще бъдат изяснени", категоричен бе Донев.

По-късо днес премиерът ще посети и другите две тежко засегнати села в Карловско - Богдан и Слатина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай