Преизбраха Валери Симеонов за председател на НФСБ

Преизбраха Валери Симеонов за председател на НФСБ | StandartNews.com

София. Валери Симеонов бе преизбран за председател на НФСБ. Това стана ясно след Втория конгрес на формацията.

„Нямаше други кандидати. Много стегнат е конгресът - с мобилизиран електорат, хора на идеята, обречени да служат на България. Избран съм с 213 гласа, нито един против и въздържал се. Така беше и за другите ръководни органи", обясни Симеонов, цитиран от бТВ.

Вторият конгрес на НФСБ продължи повече от пет часа.

"Ще ми се задължителното гласуване да бъде въведено още от догодина", каза преди началото на конгреса Симеонов. И уточни, че самият въпрос е обсъждан с ГЕРБ и с Реформаторския блок и не може да се поставя като условие за подкрепа на управлението. „Какъв ултиматум, това е прието, съгласувано с другите партии", каза още той.

До момента няма нито един сериозен аргумент за искането на оставката на Слави Бинев като председател на Парламентарната комисия по културата и медиите, категоричен бе Симеонов. Той добави само, че гилдията, която протестира срещу председателя на комисията по култура в парламента не иска да потърси решение на проблема.

В началото на следващата седмица ще станат ясни имената на предложенията за заместник-министър на отбраната и заместник областен управител на София, които от Патриотичния фронт се очаква да издигнат, изтъкна Валери Симеонов.

Кандидатурите на патриотите за зам.-министър на отбраната и за зам. областен управител трябва да бъдат проверени, добави още той.

Патриотите нямат възражение срещу назначението на Фейзи Бекир за заместник-министър на финансите. След като е кандидатура на ГЕРБ и член на ГЕРБ, нямаме никакво възражение, ние по принцип приемаме назначения от различни етноси, стига да не са членове на протурска или чужда партия, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай